Voor de wijk

Als kerk staan wij open voor alle mensen, maar in het bijzonder voor hen die wonen in Tanthof, de wijk waar ons kerkgebouw staat. We verwelkomen iedereen, ongeacht afkomst, geloof of levensvisie en staan klaar met een luisterend oor om hulp te geven bij praktische vragen of vragen over het geloof. Zo hopen we een plek te bieden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen.
Elke zondagmorgen is er na de ochtenddienst gelegenheid voor ontmoeting, maar ook doordeweeks zijn er momenten waarop de kerk open is.

Inloopochtend

In de ontmoetingsruimte is er wekelijks op vrijdag een Inloopochtend. Wie wil kan binnenlopen voor een kop koffie en een praatje. De kerk is open van 10.30 – 12.00 uur. Voor informatie: stuur een mail met je vraag naar inloop@cgkdelft.nl.

Ontmoetingsavond

Op de eerste dinsdag van de maand is er een Ontmoetingsavond die begint met een maaltijd om 18.30 uur. De tweede helft van de avond is er gelegenheid voor verdieping en gesprek aan de hand van wisselende thema’s. Een greep uit de invulling van eerdere avonden: laat je lievelingsmuziek horen, teken het huis waarin je bent opgegroeid en vertel daarover, levend ganzenbord of een gesprek met behulp van kaartjes met levensvragen.
Voor het bereiden van de maaltijden worden ook gasten, die dat willen, ingeschakeld. Er wordt rekening gehouden met dieetwensen. De avonden duren tot ongeveer 21.00 uur. Voor meer informatie of opgeven voor de maaltijd mailen naar ontmoetingsavonden@cgkdelft.nl.

Kidsmall

Youth for Christ | The Mall Delft organiseert Kidsmall Tanthof in samenwerking met een aantal vrijwilligers uit de wijk en gemeenteleden uit “het Boek”. Elke woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur zijn kinderen uit de wijk Tanthof in de leeftijd tussen 6 en 12 jaar welkom in “het Boek”. De kids en kinderwerkers eten eerst gezellig met elkaar, daarna doen ze een spel, ze knutselen, gaan lekker buiten voetballen of bakken bijvoorbeeld koekjes. Soms zijn er gesprekjes over hoe dingen gaan of over hoe de kinderen zich voelen. Ook ouders blijven wel eens hangen voor een kopje koffie en een gesprek. Op deze manier proberen we de kinderen uit de wijk beter te leren kennen en een band op te bouwen met hen en hun ouders. De middagen zijn gratis en aanmelden is niet nodig.
Wil je meer weten over Kidsmall, stuur dan een mail naar jeugdwerker Martin Kamp Martin.Kamp@yfc.nl.

Kerktuin en Tuinwerkgroep ‘Mus en Zwaluw’

Rondom ons kerkgebouw is een heerlijke tuin aanwezig. De tuin wordt in de zomermaanden gebruikt voor onder meer ontmoeting en koffiedrinken na de dienst, gemeentedagen, jeugdavonden met BBQ of voor goede één-op-één gesprekken.

De tuin kleurt van het vroege voorjaar tot de late herfst door een prachtige beukenhaag die de tuin omringt en een grote hoeveelheid bollen, vaste planten, struiken en bomen. Daarom valt er voor insecten en vogels ook veel te halen en te beleven in onze tuin. Ook hebben we enkele pruimen- en appelbomen geplant die in de herfst fruit geven. De insecten voelen zich thuis in ‘het klein insectenboek’ en mus (en zwaluw) vinden een nest in ‘het vogelboekje’. Via een ingebouwde camera in ’het vogelboekje’ kan de gemeente in het voorjaar, na de ochtenddiensten, altijd weer even meegenieten van het nieuwe leven dat ontstaat.

Met enkele enthousiaste tuiniers onderhouden we kerktuin. Deze tuinwerkgroep komt in de regel elke tweede zaterdag van de maand (van 10.00 tot 12.00 uur) bij elkaar. Voel je vrij om een keer langs te komen om onze tuin te bekijken of om mee te helpen.

Psalm 84 vers 4 Zelfs de mus vindt een huis en de zwaluw een nest waarin ze haar jongen neerlegt, bij uw altaren, HEER van de hemelse machten, mijn koning en mijn God.

Overige activiteiten

Voedselbank

Iedere donderdagmiddag fungeert “het Boek” als uitgiftepunt en ontmoetingsplek voor De Voedselbank Delft. Naast de vrijwilligers van de Voedselbank zijn er gemeenteleden aanwezig als gastheer/vrouw om de cliënten te ontvangen. Zij zorgen voor een kop koffie en hebben tijd voor een praatje.
Ook zijn er tijdens deze middag mensen aanwezig vanuit ISOFA – schuldhulpmaatje voor het geven van ondersteuning bij financiën en administratie.

Athletes in Action

In de zomervakantie wordt in diverse wijken van Delft de AiA-sportweek georganiseerd door jongeren vanuit verschillende kerken. Dit is altijd de eerste week van de zomervakantie. Ook in de wijk Tanthof (locatie Sportpark Tanthof) is dit al jaren een vast onderdeel van de zomervakantie, waar veel kinderen uit de wijk en hun ouders voor thuisblijven. Diverse kinderen en jongeren vanuit onze gemeente doen ook mee aan deze sportweek, als deelnemer of medewerker. De week wordt traditioneel afgesloten met een BBQ in/bij “het Boek”. Lees hier meer over AiA-Delft. Vlak vóór de zomervakantie vind je hier ook de actuele informatie over de komende sportweek.

OpenBoekAvond

In de maanden juli en augustus is de kerk elke dinsdagavond open voor de OpenBoekAvond, waar mensen – net als op de maandelijkse Ontmoetingsavond – elkaar kunnen ontmoeten bij een kopje koffie of thee. Omdat het juist in de zomermaanden stil is in de wijk, doordat veel familieleden of buren met vakantie gaan, stellen we in die tijd wekelijks de kerk open. Bij een OpenBoekAvond wordt geen maaltijd geserveerd. De avond begint om 19.30 uur.

Kerstroute Tanthof

We vieren ook graag Kerst met bewoners in Tanthof. In 2015, 2017 en 2019 hebben we de Tanthof Kerstroute georganiseerd, o.a. in samenwerking met de kinderboerderij en met diverse bijdragen van jong en oud uit de wijk. Dat was elke keer voor jong en oud één groot feest. Met een verlichte looproute door de wijk, eindigend in de stal met Jozef, Maria en het kindje Jezus. Met gevarieerde muziek in de kerkzaal en met warme chocolademelk en kerstbrood en ander lekkers in de Ontmoetingsruimte. Door Corona is het er de afgelopen jaren niet van gekomen, maar we hopen de Tanthof Kerstroute binnenkort weer te organiseren. Houd de berichten hierover in de gaten. En laat ons weten als je zou willen helpen met de organisatie ervan of een bijdrage zou willen leveren (wijkactiviteiten@cgkdelft.nl). Kijk hier voor een impressie van de voorgaande edities van de Tanthof Kerstroute.