Sabbatoefening: Luister mee! | CGK “het Boek”

Sabbatoefening: Luister mee!

Als gemeente doen we een sabbatsoefening: Een oefening om meer rust te vinden in een drukke wereld.

Wat houdt de sabbatoefening in?

De sabbatoefening is een uitnodiging om een dag per week bewust stil te staan, te rusten, te genieten en te aanbidden. Dit is gebaseerd op het principe van de sabbat. Hoewel het zeer uitdagend kan zijn om een dag échte rust te nemen, kan het je helpen om je geestelijk en lichamelijk comfortabeler te voelen.

Het doel is niet alleen persoonlijk welzijn, maar ook het volgen van Jezus’ levensstijl. Jezus zelf praktiseerde de sabbat, waarop verhalen van genezing en bevrijding plaatsvonden. De sabbat wordt gezien als een dag voor genezing en vrijheid, waar we ruimte en tijd creëren om tot rust te komen en verbinding te maken met God. Het is een poging om je dieper aan Jezus toe te wijden en rust te vinden voor de ziel: iets wat geen enkele andere oefening, boek of techniek kan bieden.

In een periode van 5 weken wordt er elke zondag een preek gehouden over deze sabbatoefening. Onderin dit bericht kan je alle preken als podcast terugluisteren.

Week 1 – Stoppen

In week 1 gaan we dieper in op het eerste aspect van de sabbat: het Hebreeuwse werkwoord ‘shabat’ dat ‘stoppen’ betekent.

Week 2 – Rust

In week 2 verkennen we het tweede deel van de sabbat: rusten.

Week 3 – Vreugde

In week 3 gaat het over vreugde.

Week 4 – Aanbidding

In onze laatste week van de sabbat tillen we de sabbat op van een rustgevende, vreugdevolle vrije dag naar een heilige dag van aanbidding en vreugde in God zelf.

Boekje Sabbatsoefening

Doe ook mee met het bijgeleverde boekje! In dit boekje worden elke week nieuwe opdrachten meegegeven voor de Sabbatsoefening.