Overige activiteiten

Voedselbank

Iedere donderdagmiddag fungeert “het Boek” als uitgiftepunt en ontmoetingsplek voor De Voedselbank Delft. Naast de vrijwilligers van de Voedselbank zijn er gemeenteleden aanwezig als gastheer/vrouw om de cliënten te ontvangen. Zij zorgen voor een kop koffie en hebben tijd voor een praatje.
Ook zijn er tijdens deze middag mensen aanwezig vanuit ISOFA – schuldhulpmaatje voor het geven van ondersteuning bij financiën en administratie.

Athletes in Action

In de zomervakantie wordt in diverse wijken van Delft de AiA-sportweek georganiseerd door jongeren vanuit verschillende kerken. Dit is altijd de eerste week van de zomervakantie. Ook in de wijk Tanthof (locatie Sportpark Tanthof) is dit al jaren een vast onderdeel van de zomervakantie, waar veel kinderen uit de wijk en hun ouders voor thuisblijven. Diverse kinderen en jongeren vanuit onze gemeente doen ook mee aan deze sportweek, als deelnemer of medewerker. De week wordt traditioneel afgesloten met een BBQ in/bij “het Boek”. Lees hier meer over AiA-Delft. Vlak vóór de zomervakantie vind je hier ook de actuele informatie over de komende sportweek.

OpenBoekAvond

In de maanden juli en augustus is de kerk elke dinsdagavond open voor de OpenBoekAvond, waar mensen – net als op de maandelijkse Ontmoetingsavond – elkaar kunnen ontmoeten bij een kopje koffie of thee. Omdat het juist in de zomermaanden stil is in de wijk, doordat veel familieleden of buren met vakantie gaan, stellen we in die tijd wekelijks de kerk open. Bij een OpenBoekAvond wordt geen maaltijd geserveerd. De avond begint om 19.30 uur.

Kerstroute Tanthof

We vieren ook graag Kerst met bewoners in Tanthof. In 2015, 2017 en 2019 hebben we de Tanthof Kerstroute georganiseerd, o.a. in samenwerking met de kinderboerderij en met diverse bijdragen van jong en oud uit de wijk. Dat was elke keer voor jong en oud één groot feest. Met een verlichte looproute door de wijk, eindigend in de stal met Jozef, Maria en het kindje Jezus. Met gevarieerde muziek in de kerkzaal en met warme chocolademelk en kerstbrood en ander lekkers in de Ontmoetingsruimte. Door Corona is het er de afgelopen jaren niet van gekomen, maar…

op 16 december 2023 is er weer een kerstroute in de wijk Tanthof! Voor meer informatie, klik hier.