Kerktuin en Tuinwerkgroep ‘Mus en Zwaluw’

Rondom ons kerkgebouw is een heerlijke tuin aanwezig. De tuin wordt in de zomermaanden gebruikt voor onder meer ontmoeting en koffiedrinken na de dienst, gemeentedagen, jeugdavonden met BBQ of voor goede één-op-één gesprekken.

Een groene, natuurvriendelijke tuin

De tuin kleurt van het vroege voorjaar tot de late herfst door een prachtige beukenhaag die de tuin omringt en een grote hoeveelheid bollen, vaste planten, struiken en bomen. Daarom valt er voor insecten en vogels ook veel te halen en te beleven in onze tuin. Ook hebben we enkele pruimen- en appelbomen geplant die in de herfst fruit geven. De insecten voelen zich thuis in ‘het klein insectenboek’ en mus (en zwaluw) vinden een nest in ”het vogelboekje”. Via een ingebouwde camera in ’het vogelboekje’ kan de gemeente in het voorjaar, na de ochtenddiensten, altijd weer even meegenieten van het nieuwe leven dat ontstaat.

Tuinwerkgroep

Met enkele enthousiaste tuiniers onderhouden we kerktuin. Deze tuinwerkgroep komt in de regel elke tweede zaterdag van de maand (van 10.00 tot 12.00 uur) bij elkaar. Voel je vrij om een keer langs te komen om onze tuin te bekijken of om mee te helpen.

Psalm 84 vers 4 Zelfs de mus vindt een huis en de zwaluw een nest waarin ze haar jongen neerlegt, bij uw altaren, HEER van de hemelse machten, mijn koning en mijn God.